Skip to content

Social Media Specialist

Sliedrecht, Zuid-Holland, Nederland€ 2.500 - € 3.000Marketing

Functieomschrijving

Ben jij een social media specialist die een online community als geen ander weet te raken met boeiende verhalen en impactvolle (betaalde) content? Heb jij ervaring met het beheren, laten groeien en naar een hoger niveau tillen van social media kanalen? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Als social media specialist beheer jij al onze social media kanalen (o.a. LinkedIn, Facebook, Instagram en Twitter). Samen met onze content manager ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitrollen van een doordachte content strategie voor onze social media kanalen. Jouw creativiteit en expertise zijn de kracht achter het creëren en beheren van alle content die we via deze kanalen delen. Van pakkende teksten, tot visueel aantrekkelijke afbeeldingen en impactvolle campagnes. Samen met het marketingteam ben je verantwoordelijk voor het opstellen van onze contentkalender.


Het is jouw taak om ons merk op social media te versterken en naar een hoger niveau te tillen. Je levert creatieve input en zorgt voor relevante content om de betrokkenheid van onze community te stimuleren en te vergroten. Jij weet als geen ander wat de beste tijden zijn om te posten en welke content het best werkt op welk kanaal. Je bent op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en trends en durft deze ook toe te passen. Daarnaast houd je de resultaten en betrokkenheid nauwlettend in de gaten en optimaliseer je waar nodig.

Als Social Media specialist ben je ook medeverantwoordelijk voor het ontwikkelen, analyseren en optimaliseren van betaalde social media campagnes. Hierin werk je nauw samen met interne en externe specialisten.


Kortom, jij speelt een sleutelrol in het opbouwen en onderhouden van de relatie met onze community. Je bent de stem van ons merk op social media. Jij weet wat er speelt, reageert op vragen en opmerkingen en bevordert een positieve reactie.


Verantwoordelijkheden:

 • Het beheren van onze social mediakanalen en –publicatietools
 • Het ontwikkelen en uitvoeren van de social media strategie en –planning
 • Creëren en beheren van relevante content voor verschillende social media platforms.
 • Actief bijdragen aan ons webcare beleid. Je monitort resultaten en interacties met onze community en reageert waar nodig.
 • Medeverantwoordelijk voor het opzetten, analyseren en optimaliseren van betaalde social media campagnes.
 • Genereren van rapportages over social media prestaties en op basis van deze data aanbevelingen doen.
 • Delen van jouw expertise en kennis in de organisatie, met wie je nauw samenwerkt.
 • Voortdurend volgen van trends en ontwikkelingen in social media en deze vertalen naar kansen.
 • Je beheert onze social media kanalen en -publicatietools.
 • Je zorgt voor de inrichting van onze social media advertentiecampagnes en stuurt deze bij. De resultaten vormen de basis voor jouw volgende advertentiecampagne.
 • Je bent medeverantwoordelijk voor ons webcare beleid.

Vereisten

Wanneer ben jij de perfecte match?

Jij ademt social media. Jij vindt het leuk om ons merk online te versterken en onze community te laten groeien. Iemand die creatief is, analytisch sterk en echt impact wil maken in zijn/haar rol. Wij hebben grote ambities en jij wilt hieraan bijdragen. We zijn op zoek naar een social mediaspecialist die op de hoogte is van de laatste trends en ontwikkelingen, en die nieuwe dingen durft te proberen. Je bent beschikbaar voor minimaal 24 uur per week.


Nog perfecter zou zijn als je:

 • Ervaring hebt als social mediaspecialist of in een vergelijkbare rol.
 • Kennis van verschillende social media platforms en hun best practices.
 • Bezit over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Analytisch sterk bent en het vermogen om data om te zetten in kansen en aanbevelingen.
 • Creatief en innovatief bent.
 • Je werkt graag samen in een team, zowel met interne als externe collega’s.
 • Interesse en het liefst ervaring hebt in digital marketing


What is in it for you?

De kans om deze rol je volledig eigen te maken. Je krijgt de ruimte om jezelf zowel op zakelijk als persoonlijk vlak te ontwikkelen. Je komt te werken binnen een creatief en gedreven team. Een organisatie waarin jij jezelf kunt zijn, waar je gewaardeerd wordt en waarin we elkaar inspireren en uitdagen met de nodige dosis passie én humor.

Maar er is meer:

 • Je komt te werken in een van de snelst groeiende en meest dynamische branches ter wereld. Wij bieden je uitgebreid de mogelijkheid om je zowel op professioneel als persoonlijk vlak te ontwikkelen door middel van onze Personal Development Days, intern learning-platform, interne bibliotheek etc.
 • Mogelijkheid om flexibel te werken (wel verwachten we je eens per week op kantoor om binding te houden met elkaar);
 • Uitstekende pensioenregeling;
 • 30 vakantiedagen om ook van je rust te kunnen genieten;
 • Het startsalaris van deze functie ligt tussen de 2.500,00 en 3.000,00 euro bruto afhankelijk van kennis en ervaring (op basis van FT);
 • Mogelijkheid om gratis of met flinke korting te fitnessen bij een sportschool bij jou in de buurt.
 • Fietsplan


Wie zijn wij?
ESET is dé kennispartner op het gebied van cybersecurity. In meer dan 30 jaar is ESET uitgegroeid tot cybersecurity expert met meer dan 100 miljoen gebruikers in 180 landen. Vanuit het kantoor in Sliedrecht helpen de cybersecurity experts van ESET Nederland consumenten en organisaties in hun strijd tegen cybercrime. Dit door het bieden van bekroonde IT-beveiligingsoplossingen, diensten en service van ongekende kwaliteit.

Wil je meer over ons weten? Neem een kijkje op www.eset.nl of bekijk het Corporate Profile waarin we beschrijven wie we zijn.


Word jij enthousiast van deze baan? Snappen wij!
Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een kennismaking. Stuur je motivatie en CV dan door via onderstaande knop. Bij deze vacature is het mogelijk om je geschreven motivatiebrief te vervangen voor een korte motivatievideo. Deze kun je toevoegen door op de knop Reageer op deze vacature te klikken. Voor vragen over deze vacature kun je bellen met Femke de Jong op telefoonnummer 0184-647720.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Sliedrecht, Zuid-Holland, Nederland
€ 2.500 - € 3.000
Marketing

of

Apply with Indeed onbeschikbaar

Sollicitatieproces

Kennismaking

Het eerste gesprek is een videocall met HR en de Teamlead van het team waar je in solliciteert. We leren jou kennen en kijken naar de potentiële teamfit. Dit is ook een kans voor jou om vragen over de functie en ESET te stellen.

Assessment

Bij de meeste functies wordt een assessment of andere opdracht afgenomen bij de medewerker.

Manager’s interview

Dit gesprek is met de Manager van de afdeling, waarbij we dieper induiken op jouw ervaring, kennis en wat je kan betekenen voor dit Team.

Afsluitend gesprek

Nadat beide gesprekken positief zijn verlopen en er een match lijkt te zijn, bespreken we in dit gesprek we het voorstel.

ESET Benefits

Opleiding & Training

Voor iedere collega wordt er een persoonlijke ontwikkelplan opgesteld met veel training- & opleidingsmogelijkheden.

30 vakantiedagen

Iedere collega heeft recht op 30 vakantiedagen per jaar (bij fulltime dienstverband).

Plaats- en tijdonafhankelijk werken

Collega's bepalen zelf waar en wanneer zij werken.

Vitaliteitsprogramma

Vitaliteit staat hoog in het vaandel. Iedere collega heeft recht op een health check, fietsplan, bedrijfsfitness en coaching.

Ons kantoor

Ons kantoor is gelegen in Sliedrecht naast de A15. Dit is goed te bereiken met de auto en het treinstation is 20 min lopen vanaf kantoor.

Adres Trapezium 304 3364 DL Sliedrecht