Skip to content

Stage PR & Communicatie

Sliedrecht, Zuid-Holland, NederlandOverig

Functieomschrijving

Cybersecurity is een steeds belangrijker onderwerp in het leven van mensen. Hoe zorg je voor de optimale beveiliging van jouw social media bijvoorbeeld? ESET is het grootste cybersecurity bedrijf uit de Europese Unie en één van de grootste leveranciers van digital security oplossingen en -diensten ter wereld met één van zijn grootste vestigingen in Nederland.

Ben jij op zoek naar een uitdagende stage waarin je bij kan dragen aan het veiliger maken van Nederland, en lijkt het jou tof om mee te helpen met het verspreiden van het verhaal van ESET en ESET Nederland richting de media en hun doelgroepen? Dan hebben wij een superleuke én leerzame stage voor jou! ESET Nederland zoekt namelijk een PR & Communicatie meewerk stagiair voor in het Corporate PR team.


Wil jij met jouw teksten een bijdrage leveren aan een digitaal veiliger Nederland? Lees dan verder!


Wat ga je doen?

Als PR & Communicatie stagiair vertaal jij het verhaal en de tone of voice van ESET en ESET in Nederland naar de meest nieuwswaardige persberichten, opiniestukken of informatieve blogs. Je helpt met de geschreven content creatie voor diverse kanalen van ESET om zo free publicity te verkrijgen en inspirerend thought leadership op te bouwen.

Je weet als geen ander hoe je effectief communiceert naar verschillende doelgroepen en past jouw teksten hierop aan. Het maakt voor jou niet uit of je tekst digitaal of geprint wordt gepubliceerd want jij weet altijd de kernboodschap effectief over te brengen. Elke dag klim je met plezier in je pen om toegankelijke en inhoudelijk sterke content te schrijven die past bij onze missie, visie en strategie. Jij vertelt over de initiatieven van ESET Nederland en laat de wereld weten waar ESET voor staat en wat wij doen. Nederland veiliger maken gaat je aan het hart en door het delen van ESETs visie en kennis lever jij hier een cruciale bijdrage aan.

Samenwerken vind je leuk, want vanuit de corporate afdeling krijg je te maken met bijna alle teams en afdelingen binnen ESET Nederland. De ene dag vertaal je een persbericht en de andere keer schrijf je een opiniestuk naar aanleiding van nieuwe wetgeving. Alles met als doel om ESETs stem vaker en beter laten horen om een sterk merk en goede reputatie te bouwen.


Binnen de stage krijg je van ons veel verantwoordelijkheid en kansen om jezelf te ontwikkelen. In een gemiddelde werkweek ga je aan de slag met:

 • … het lokaliseren en relevant maken van Engelse persberichten en blogs
 • … het bedenken en schrijven van persberichten, opiniestukken of blogs om te delen met de pers of te publiceren op onze eigen kanalen
 • … het opstellen van media-uitnodigingen voor (internationale) events van ESET
 • … bijhouden van het laatste nieuws op het gebied van digital security
 • … monitoren waar en hoe ESET Nederland en onze CEO in de media komt

Daarnaast word je écht betrokken bij de uiteenlopende projecten en onze contactmomenten met de media. Kortom, een unieke leerervaring waarbij je kennis maakt met veel facetten van het vak.

Wil je ook andere dingen op communicatie en PR-gebied oppakken, dan kan hier altijd naar gekeken worden. We willen uiteindelijk dat jij zoveel mogelijk leert en een mooie ervaring bij ons op kunt doen!

Vereisten

Past dit bij jou?

Jij...

 • Bent derde of vierdejaars student op het HBO/WO
 • Volgt een opleiding in de richting van (bedrijfs-)communicatie of journalistiek
 • Bent enthousiast, leergierig, proactief, creatief en zelfstandig
 • Wil alles weten en leren over communicatie en PR
 • Hebt affiniteit met IT/cybersecurity/online veiligheid
 • Hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Hebt een vlotte pen en schrijft de mooiste teksten
 • Wil een steentje bijdragen aan onze missie: Nederland veiliger maken
 • Pakt dingen snel op en krijgt energie van snel schakelen
 • Bent stressbestendig en communicatief vaardig
 • Bent een echte teamplayer

Wat bieden wij jou?

 • Een dynamische werkomgeving bij één van de beste cybersecurity bedrijven ter wereld
 • De mogelijkheid om thuis te werken
 • De mogelijkheid om jezelf op professioneel en persoonlijk gebied te ontwikkelen
 • De kans om jouw vlotte pen los te laten op onze persberichten en blogs en deze op de grootste Nederlandse nieuwssites terug te zien
 • Ruimte voor eigen initiatief en ideeën
 • Gezellige collega’s en een informele werksfeer
 • Stagevergoeding van 350 euro per maand (bij 40 uur per week)
Wie zijn wij?

ESET is dé kennispartner op het gebied van cybersecurity. In meer dan 30 jaar is ESET uitgegroeid tot cybersecurity expert met meer dan 100 miljoen gebruikers in 180 landen. Vanuit het kantoor in Sliedrecht helpen de cybersecurity experts van ESET Nederland consumenten en organisaties in hun strijd tegen cybercrime. Dit door het bieden van bekroonde IT-beveiligingsoplossingen, diensten en service van ongekende kwaliteit.

Wil je meer over ons weten? Neem een kijkje op www.eset.nl of bekijk het Corporate Profile waarin we beschrijven wie we zijn.


Sta jij te popelen om aan de slag te gaan met onze socials?

Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een kennismaking. Stuur je motivatiebrief en CV dan door via onderstaande knop.

Voor vragen over deze vacature kun je bellen met Nick van der Wouden op telefoonnummer 0184-647720. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Sliedrecht, Zuid-Holland, Nederland
Overig

Sollicitatieproces

Kennismaking

Het eerste gesprek is een videocall met HR en de Teamlead van het team waar je in solliciteert. We leren jou kennen en kijken naar de potentiële teamfit. Dit is ook een kans voor jou om vragen over de functie en ESET te stellen.

Assessment

Bij de meeste functies wordt een assessment of andere opdracht afgenomen bij de medewerker.

Manager’s interview

Dit gesprek is met de Manager van de afdeling, waarbij we dieper induiken op jouw ervaring, kennis en wat je kan betekenen voor dit Team.

Afsluitend gesprek

Nadat beide gesprekken positief zijn verlopen en er een match lijkt te zijn, bespreken we in dit gesprek we het voorstel.

ESET Benefits

Opleiding & Training

Voor iedere collega wordt er een persoonlijke ontwikkelplan opgesteld met veel training- & opleidingsmogelijkheden.

30 vakantiedagen

Iedere collega heeft recht op 30 vakantiedagen per jaar (bij fulltime dienstverband).

Plaats- en tijdonafhankelijk werken

Collega's bepalen zelf waar en wanneer zij werken.

Vitaliteitsprogramma

Vitaliteit staat hoog in het vaandel. Iedere collega heeft recht op een health check, fietsplan, bedrijfsfitness en coaching.

Ons kantoor

Ons kantoor is gelegen in Sliedrecht naast de A15. Dit is goed te bereiken met de auto en het treinstation is 20 min lopen vanaf kantoor.

Adres Trapezium 304 3364 DL Sliedrecht